Golden gals

Golden gals on vilpitön ja tunnelmallinen lauluilta, joka käsittelee ystävyyden ja rakkauden teemaa hyvän musiikin ja iloisen yleisökontaktin kautta.

Tyylillisesti monipuolinen ohjelmisto liikkuu mm. bossanovan, tangon ja teatterimusiikin maailmoissa. Tilaaja voi esittää toiveita ohjelmiston suhteen.

Esityksestä on olemassa myös pikkujouluversio. Laulu: Elsa Saisio ja Maija Rissanen Piano ja laulu: Marko Puro

 

Näyttelijä-laulaja Sinikka Sokan suositus. Hän on ollut katsomassa meitä jo kahdesti: "Musikaalinen, säteilevä ja taitava trio! Monipuolinen, hienostisovitettu ja svengaava ohjelmisto ja silmänruokaa!”

Esityksen voi tilata ottamalla minuun yhteyttä.


LINTUKOTO

Lintukoto-kamarimusikaali on kertomus meistä suomalaisista tässä vauhdilla muuttuvassa maassa Euroopan laitamilla. Lintukoto käsittelee neljän ihmisen, heidän sukujensa ja mikrohistoriansa kautta sekä poliittista tilannetta että henkistä ilmapiiriä tämän päivän Suomessa.Lintukoto kääntää valokeilan ihmisten tarinoihin, siihen mistä me tulemme ja mitä me olemme, niihin olosuhteisiin, joihin me joudumme ja niihin ratkaisuihin, joita me teemme.Lintukoto on säveltäjä Jukka Nykäsen ja kirjailija Eppu Nuotion kolmas yhteinen teos, se kutoo ihmisten tarinoista syvätarkan kuvan siitä Suomesta, jossa me juuri nyt elämämme. Lintukoto ei ole dokumenttiteatteria vaan ajankohtaismusikaali.Käsikirjoitus: Eppu Nuotio
Sävellys: Jukka Nykänen
Ohjaus: Ville Sandqvist
Visualisointi: Kalle Ropponen
Rooleissa: Emmi Hatjasalo, Elsa Saisio, Miika Laakso, Jussi Lampi / Timo Torikka


MEIDÄN PERINTÖ

”Niin paljon hiljaisuutta”

”Raivostuin. Yhtäkkiä minussa nousi äitini, äidinäitini ja äidinäidinäitini.”

”Vaikka kuinka kurkotan menneisyyteen, hävitän näkyvyyden.”

Meidän perintö on paljas ja äärimmilleen virittynyt näyttämöteos, jonka keskiössä ovat ihmisääni ja keho. Teos pureutuu äitiyden ikiaikaisuuteen teemanaan äitiyden voima ja haavoittuvaisuus, lihallisuus ja eläimellisyys.

Teos ei ole kolumnien jatketta työn ja arjen yhdistämisen vaikeudesta, eikä tarina uhriudesta,  vaipanvaihdosta tai parisuhteesta. Se on ennemminkin kolmen naisen primitiivinen huuto omille esiäideilleen, äitiyden voimaa ja valtaa unohtamatta.

Meidän perintö -työryhmä on pysähtynyt hetkeksi menneen ja tulevan risteykseen. Paljon puhutaan isältä pojalle siirtyvästä perinnöstä, usein suhteessa sotatraumoihin. Mutta mitä me naiset kannamme kehossamme ja mitä siirrämme lapsillemme? Kenen muistoja kuljetamme tiedostamatta ja miten ne vaikuttavat tuleviin sukupolviin?

Kokonaisuus on kolmen naisen omakohtainen ja intiimi vuoropuhelu. Näyttelijä Elsa Saisio, tanssija Reetta-Kaisa Iles ja laulaja Charlotta Hagfors ovat haastatelleet omia äitejään sekä äidinäitejään hahmottaakseen sukupolvien ketjussa äideiltä tyttärille kulkevaa henkistä perintöä. Teosta varten tekijät ovat myös syventyneet suomalaisten naisten historiaan niin historiankirjoituksen, kuvataiteiden kuin psykoanalyysinkin kautta.

Teoksen kaksi puoliaikaa ovat maisemaltaan hyvin erilaiset. Ensimmäinen osa asettuu tutun oloisesti kahvikupin äärelle, pysähtyy henkilökohtaisiin tarinoihin ja ottaa vauhtia faktoista. Toinen osa taas soi ja liikkuu alitajunnan maisemissa, antautuu tiedostamattoman äärelle, möyhien mieltä sanattomasti, tanssien ja laulaen.


KRAANAT AUKI

Musikaali arjen kauneudesta ja kauheudesta

Eija Ahvon ja Susanna Haaviston esittämä Kraanat auki! pienoismusikaali oli vuonna 1995 suurmenestys Helsingin Kaupunginteatterissa. Susanna Haavisto on nyt päivittänyt ja ohjannut tekstin seuraavan sukupolven esitettäväksi. 2000-luvun versiossa loistavat karismaattiset näyttelijä-laulajat Maija Rissanen ja Elsa Saisio. Suvi Isotalon johtamassa yhtyeessä soittavat myös Kaisa Siirala ja Arja Paju.

Kraanat auki! on sarja kohtauksia arjen kauneudesta ja kauheudesta, pyykkivuoren alla haalistuvasta naiseudesta, riittämättömyydestä ja – rakkaudesta. Siitä hetkestä, kun peilissä näkyvät oman äidin
kasvot. Ystävyydestä, joka auttaa jaksamaan. 

Susanna Haaviston elämänmakuiset tekstit kertovat perhe-elämän onnesta ja onnen varjoista. Kun on yö ja talo vihdoin nukkuu, ystävä puhelimessa kuulee sinut ja senkin mitä et pysty kertomaan. 

Ensi-ilta oli Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa lokakuussa 2016.

Sävellykset Juha Tikka

Käsikirjoitus ja ohjaus Susanna Haavisto 

Rooleissa Maija Rissanen ja Elsa Saisio 

Muusikot Suvi Isotalo, Kaisa Siirala ja Arja Paju